Miért éri meg a megrendelőnek és a takarítónak?

Miért éri meg a megrendelőnek és a takarítónak?

A szennyfogó szőnyeg hiányában a padozat szennyeződik, és hamar kopni kezd. A cipőkről lehulló homokszemcsék a padozat gyors kopását, koptatását végzik, nagy károkat okoznak az értékes burkolatokban. A sérülések kijavítása sok pénzbe és időbe kerül. A csúszásból vagy botlásból eredő balesetek és sérülések miatt az elszenvedő személy kártérítési igénye akár több százezer forint is lehet, amely adott esetben nagyságrendekkel több, mint a szükséges szennyfogó beszerzésére költhető összeg. A hatékony szennyfogó szőnyegrendszer a bejárati zónánál hozzájárul a takarítás költségeinek csökkentéséhez is. A padlószőnyegek és az egyéb burkolatok sokkal nehezebben szennyeződnek, ritkábban kell nagytakarítást és felújítást végezni, a padlóburkolatok élettartama megnövekszik, kevesebb vegyszer és csiszoló-polírozó korong szükséges. Egy szennyfogó szőnyegrendszer nélküli objektum nagytakarítása kb. 2 hetente szükséges. A megfelelő szennyfogó szőnyeg rendszer alkalmazásával ez az időszak 5 hétre megnő.

Szennyfogó szőnyeg kivitelek

elhelyezés módja szerint: – burkolatba süllyesztett (vigyázat, méretfelvételnél figyelni kell) – burkolaton elhelyezett b)szálak összetétele alapján- 1 féle (pl: műszál; pamut; gumi stb.) 2féle (durva+lágy; pamut+ műanyag) 3 féle (durva + lágy műanyag + pamut) c)szálak elrendezése alapján: visszahurkolt kivitel vágott, kefeszerű, felfele álló szálak d) anyaga szerint: műanyaggumi alumínium profilos bordázott gumi, erős kefék vagy fonalnyaláb betét) acél vagy egyéb fém e) tisztítás módja szerint: házilag tisztítható mosodai szolgáltatással tisztítható: f) tulajdonjog szerint: saját szőnyeg, kell-e tartalék szőnyeg is? Bérelt szőnyeg hosszú távon drága, de nincs kezdeti befektetés. Kiegészítő anyagok: toldó szalagok; szegőszalagok (célszerű 10mm-nél vastagabb szőnyeget beszegni vagy burkolatba, süllyeszteni botlásveszély miatt) és beépítő keretek különböző profilokból és anyagokból (pl: gumi; alumínium; réz; rozsdamentes acél) lezáró profilok; lefolyóval ellátott szennyfelfogó kádak.

Az alumínium-profilos szennyfogó szőnyegek olyan nagy teljesítményű speciális szennyfogók, amelyeket többnyire a következő betétekkel hoznak forgalomba: fonalnyaláb, bordázott gumi, erős kefe és egyéb textil-kinézetű, általában műszálas és egyéb keverék anyagok. Ezen kombinációk miatt lehetséges a szennyeződés minden fajtájának sár és földdarabok, nedvesség, csapadék és por stb. a nagymértékű összegyűjtése és tárolása. Az alumínium profil falvastagsága általában 1 vagy 2 vagy 2,5 vagy 3mm. A szőnyeg magassága is a forgalommal és terheléssel arányosan változik: 10 vagy 17 vagy 22 vagy 27 vagy 42 mm. Az esetek többségében elegendő rögzítő karmokkal ellátott beépítő keretet alkalmazni. A keretek alumíniumból, rozsdamentes króm-nikkel acélból és vagy sárgarézből készülnek. A különleges formájú szőnyegek széleit célszerű lezáró sínekkel ellátni. Burkolatra helyezésnél ferde szegőlécek használata javasolt. Az alumínium-profilos szennyfogó szőnyegek tisztítása az alábbiak szerint lehetőleg naponta végzendő.

Szennyfogó szőnyeg kiválasztásának szempontjai

– napi forgalom: alacsony, közepes, magas, extrém – minőség: többnyire árfüggő, de alapos körültekintéssel kevesebbért is lehet magas minőségű terméket beszerezni – garancia: vállal-e a forgalmazó vagy a gyártó garanciát? Ezeket milyen feltételekhez köti? Meg tud-e, vagy meg akar-e felelni a vevő az adott feltételeknek? Hány év garanciát kaphatunk? Ez lehet 1, 2, 3, 5 és 10 éves is, típustól és gyártmánytól függően. – szaktanácsadás: a kiválasztott bejárat megismertetése alapján a megfelelő termék jellemzőinek megismerése, választék és árak, esetleges kalkulációk elkészítése – referenciák: hol, mióta, mennyiért stb.

Miért kell a szennyfogó szőnyeg?

Mert a szennyeződés 70-80%-a gyalogosan a cipőkről kerül be az épületbe. Ezért célszerű megfogni a szennyeződést a megfelelően kiválasztott szennyfogó szőnyegrendszerrel. A por és az egyéb szennyeződés ugyanis magától nem fog egy adott sarokban összegyűlni, hanem le és felrakódik mindenhova, ahonnan csak fáradtságos munkával, sok idővel és nem kevés anyagi ráfordítással lehet majd összeszedni.

0 Comments

Mondja el véleményét!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .