Mekkorának kell lennie egy jó lábtörlőnek?

Mekkorának kell lennie egy jó lábtörlőnek?

Azért használunk lábtörlőt, mert sokkal jobb a közérzetünk tiszta terekben, csökkentjük a takarítási költségeket, és hosszabb idő telik el, hogy a burkolatot teljesen fel kelljen újítani, vagy kicserélni. Tehát sokat lehet vele spórolni.

Ahhoz, hogy ezeket az elvárásainkat teljesíthesse a szennyfogó, több szabálynak kell megfelelnie.
Gondoljunk egy teljesen szokványos dologra! Képzeljük csak el, hogyan is megyünk be például egy üzletbe? Hogyan megyünk be egy bankfiókba? Hogyan megyünk be egy hivatalba? Meg van? Hányszor állunk meg az ajtó előtt? Hányszor és hogyan töröljük le a lábat? Gondosan, jobb lábat, bal lábat lecsiszatolni, a cipőtalp széleit is külön, külön… Van erre időnk, figyelmünk, eszébe jut ez valakinek?

Akkor hogyan működhet ilyen helyeken a lábtörlő?

Hogyan és mitől tud hatékony lenni?
Ha logikusan végig gondoljuk, könnyen megtalálható a megoldás.
Olyan hosszúságúnak kell lennie, hogy legyen elegendő ideje összegyűjtenie a koszt.
Igen, igen a méret bizony számít! Tehát minél hosszabban gyalogolunk rajta végig, annál jobb!
Az ökölszabály az, hogy legalább 5-6 lépést meg kell rajta tenni ahhoz, hogy a kosz nagyját összeszedje a cipőtalpakról. Ez azt jelenti, hogy az optimális méret 4,5 – 5 méter hosszú. Így egy jól elhelyezett, a főútvonalon útba” tett aktív lábtörlő kb. 85-90 %- os hatékonyságú tud lenni.
Körülbelül 5 méter megtétele után az aktív lábtörlő a szennyeződések 90%-át lekeféli a cipőről és elnyeli.

0 Comments

Mondja el véleményét!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .